Model 460 LX HDT

Najveći multifunkcionalni katamaran za 2022.

Model 460 LX HDT

T460LX HDT najveći je u ponudi TAKACAT LX katamarana za 2022. godinu, namijenjen plovidbi do 8 osoba i nosivosti od 830 kg, s promjerom tubusa od 55cm. Jedinstveni otvoreni pramac T460LX HDT  omogućava olakšani ukrcaj/iskrcaj osoba s obale ili drugog plovila u/iz gumenjaka, te lagani ukrcaj kupača i ronioca iz vode, a otvorena krma sprječava sakupljanje vode u plovilu, nadošle od kiše, ukrcaja iz vode, prskanja valova kod nemirnog mora, vuče drugim plovilom (tenderi) ili kod pranja unutrašnjosti plovila; sva nadošla voda odmah istječe iz plovila kroz otvorenu krmu, čak i pri mirovanju plovila.

Ovaj gumenjak na napuhavanje katamaranskog tipa, svojom jedinstvenom konstrukcijom, povišenom, odvojivom visokotlačnom podnicom, mobilnošću, statičkoj i dinamičkoj stabilnosti na vodi ima multifunkcionalnu primjenu, pogodan je za ronioce, ribolovce, za spašavanje, za mlađe i starije nautičare rekreativce, istraživače i pustolove, kao i za edukativnu izobrazbu početnika – budućih nautičara, na moru, rijekama i jezerima.

Bonus daska za veslanje na napuhavanje, kao dio TAKACAT inovativnih rješenja: odvojiva visokotlačna podnica modela T460LX HDT dolazi s već ugrađenim FinBox usadnim držačem i zasebnom usadnom perajom u standardnom priboru.  Gledajte kako se podnica ovog tendera pretvara u SUP (Stand up Paddle board). Genijalno!

Na tržištu tržištu gumenjaka T460LX HDT jedan je od najvećih, uistinu prenosivih tendera, ukupne dužine od 460 cm, širine 180 cm i težine od samo 56 kg, kompletno sklopiv u dvije ručne torbe (38kg i 18kg) i to zahvaljujući patentiranoj Takacatovoj HDT® odvojivoj, ojačanoj cijevnoj krmi za vanbrodske motore snage do 20 KS.

Tehničke specifikacije

Ukupna duljina: 460 cm
Ukupna širina: 185 cm
Promjer tubusa: 55 cm
Zračne komore: 4+1
Sigurnosni ventili: po 1 na svakom tubusu
Najveća dozvoljena snaga vanbrodskog motora: 20 KS (kratka osovina)
Preporučena snaga vanbrodskog motora: 9,9 - 15 KS (kratka osovina)
Najveći dozvoljeni broj osoba: 8
Najveća dopuštena sveukupna težina korisnog tereta: 838 kg (osobe+motor+pribor+teret)
Težina tubusa: 37 kg (sa spojnom podnicom)
Težina visokotlačne podnice: 14 kg
Težina sklopive cijevne krme HDT®: 5 kg
Ukupna težina gumenjaka: 56 kg
Dimenzije unutarnjeg slobodnog prostora (dužina x širina): 410 x 75 cm
Dimenzije transportne torbe za tubuse s podnicom (dužina x širina x visina) i težina: 115 x 40 x 45 cm, 38 kg
Dimenzije transportne torbe za visokotlačnu podnicu, HDT i pribor (dužina x širina x visina) i težina: 100 x 40 x 30 cm, 18 kg

Standardne značajke

CE kategorija dizajna trupa: "C" (visina valova do 2 m, jačina vjetra do 6 Bf, područje plovidbe III)
HDT®patentirana ojačana sklopiva cijevna krma od nehrđajućeg čelika sa središnjim učvršćivanjem vodootpornih ploća zrcala motora; isporučuje se s integriranim držačima kotača
aerodinamični konusni dizajn pramca za svladavanje vrhova valova na uzburkanim i nemirnim vodama odvojiva podnica visokog tlaka, jedinstveni dizajn dvostrukog poda
TAKACAT originalni “on/off” dizajn pramca za sigurnost i praktičnost
otvorena krma i uzdignuta podnica omogućuju istjecanje vode, unesene ulaskom plivača / ronilaca i prskanjem valova, te drže podnicu suhom
plitki gaz od 17 cm, ogromna prednost pri prelasku plitke vode, a također pruža mogućnost da se katamaranom više popnete na plaži, obali ili rampi, prije nasukavanja trupa
mali otpor vode u plovidbi (katamaranski trup) omogućava do 40% manji utrošak energije u odnosu na klasične mono-trupne gumenjake, što ga čini idealnim za pogon i električnim vanbrodskim motorima; omogućava i postizanje značajno veće max. brzine plovidbe pri istoj snazi vanbrodskog motora u odnosu na klasične gumenjake
2 x sklopiva vesla s utorima za fiksiranje na tubusima
plutajuće sjedalo na napuhavanje
vanjska i unutarnja sigurnosna užad uzduž tubusa
6 x vanjske ručke za podizanje/nošenje
3 x vučne kopče
unutarnji i vanjski D-prstenovi
4 x sigurnosne zračne komore tubusa + 1 x visokotlačna podnica s izuzetno jakim PVC zaštitnim pokrovom debljine 1 mm, sve s ventilima dvostrukog djelovanja (napuhavanje / ispuhavanje)
2 x sigurnosni ventili za smanjenje tlaka u tubusima
zaštita pramca + bočne zaštitne trake
ojačana zaštita donjih površina tubusa
dodatni ojačani i zaštitni sloj preko jednostrukog šava tubusa, paralelno na svakom tubusu
dizajn pojedinačnog šavnog spoja, sustavom kemijskog spajanja lijepljenjem idealnan je za sklopive gumenjake na napuhavanje
2 x ručne torbe: jedna za tubuse, druga za visokotlačnu podnicu, cijevnu krmu i pribor
dvogodišnje jamstvo na visokotlačnu podnicu i pribor
dvogodišnje jamstvo na pneumatske tubuse
Jamstvo se odnosi samo na osobnu, nekomercijalnu uporabu TAKACAT katamarana. TAKACAT gumenjaci nisu namijenjeni korištenju za utrke. * Specifikacije se mogu promijeniti bez prethodne najave.

Standardna oprema uz model

1 x sjedalo na napuhavanje
ručna pumpa s manometrom
komplet za popravak (ključ ventila, PVC obloga, 1K PVC ljepilo za nuždu)
2 x sklopiva vesla s utorom za fiksiranje na držače vesla na tubusima
2 x torbe za nošenje

Dodatna oprema

Decktent bimini krov XXS, bijeli

Samostojeći bimini krov na napuhavanje, bijeli, lagano pričvršćivanje na gumenjak ili gliser, s mogućnošću odvajanja gornjeg/bočnog nepropusnog pokrova od pneumatske konstukcije, pomoću patentnog zatvarača (radi jakog vjetra). Dimenzije: širina naprijed i straga 1,0 - 1,85 m, , visina 1,3 m, dužina 1,8 m. Težina 8 kg. Najveća brzina plovila: 27 čvorova

Decktent bimini krov XS, crni ili bijeli

Samostojeći bimini krov na napuhavanje, crni, lagano pričvršćivanje na gumenjak ili gliser, s mogućnošću odvajanja gornjeg/bočnog nepropusnogpokrova od pneumatske konstukcije, pomoću patentnog zatvarača (radi jakog vjetra). Dimenzije: širina naprijed 1,5 - 1,9 m, širina straga 1,8 - 2,4 m, visina 1,3 - 1,4 m, dužina 2,1 m. Težina 8 kg. Najveća brzina plovila: 27 čvorova.

Sustav kotača s brzim otpuštanjem

Opcijski sustav krmenih kotača s brzim otpuštanjem (QRW) dio odvojive cijevne krme HDT®. Uz pomoć QRW-a možete jednostavno i komforno odvesti svoj TAKACAT iz automobila ili kampa u vodu ili izvući iz nje, a da plovilo ne trebate nositi. QRW se jednostavno utaknu u otvore nosača cijevne krme ili se od njih odvoje. QRW, uključujući i nosače, dizajnirani su isključivo za vlastitu težinu plovila i njegovo premještanje na kopnu.

Držači štapova za ribolov i / ili jarbola za noćnu navigaciju

Držači ribolovnih štapova jednostavno se umetnu u otvore na otvorenoj krmi i zabrave. Držači (komplet 2 kom.) posebno su razvijeni za HDT® sklopivu krmu.

Programabilna električna pumpa

Programabilna električna pumpa, s automatskim isključivanjem pri postizanju odabranog tlaka, najviše do 1 bara (15 PSI). Može se priključiti na utičnicu upaljača 12 V u vozilu, ili s dodatnim adapterom na 12 V akumulator; akumulator mora davati struju jakosti od barem 15 A. Težina 1,2 kg.

Novo (2022.) SPEED TUBE "Wave-Piercer", brzinski tubus/probijač valova

Takacat je razvio novi, dodatni središnji zračni tubus za brzinu i razbijanje valova, koji ima nekoliko prednosti: - kao probijač valova, razdvaja protok vode između vanjskih pogonskih tubusa, tako da Takacat katamarani postaju svojevrsni trimarani, - poput kobilice, smanjuje turbulenciju vode između pogonskih tubusa i usmjeravanjem protoka vode prema propeleru, smanjuje ventilaciju na propeleru motora, - kao dodatna zračna komora podiže trup katamarana iz vode, čime se poboljšava faza početnog poravnavanja (izglisiranja) plovila, smanjuje otpor vode pri plovidbi i povećava najveću brzinu, - smanjuje prskanje vode na vratilu motora radi povišenja krmene ploče u odnosu na razinu vode, - poboljšava plovnost, tj. poboljšava upravljivost plovila pri većoj brzini i težinskom opterećenju, - može se smatrati 6-tom zračnom komorom, - prethodno napuhan, lako se postavlja s donje strane katamarana, pričvršćivanjem na pramčane D prstenove za fiksiranje visokotlačne podnice s prednje strane i na donju cijev krme sa stražnje strane.

“SPLASH GUARD” zaštita od prskanja i odstojna krmena ploča

Krmena HPL ploča za zaštitu od prskanja ploča izrađena je od visokotlačnog laminata debljine 6 mm, u izvedbi otpornoj na vremenske uvjete. Visina je 17 cm, a širina 564 mm. Postavlja se s unutarnje strane cijevne krme, između unutarnje i vanjske krmene ploče. Time se unutarnja debljina krme (zrcala motora) povećava za 6 mm, tako da stezni vijci većine vanbrodskih motora više ne pritišću gornju krmenu cijev. Osim toga, ploča pruža značajnu zaštitu od prskanja vode, zadržavajući pritom automatsku funkciju drenaže krme Takacata.

Hydrofoil Permatrim ™

Učinkovita antikavitaciona ploča za postavljanje na nogu vanbrodskog motora, poboljšava performanse i rukovanje brodicama: otklanja probleme s ventilacijom propelera (uvlačenje zraka), poboljšava hidrodinamičke karakteristike motora, brže niveliranje plovila u fazu klizanja, preciznost upravljanja plovilom, optimizira potisak i smanjuje potrošnju goriva.

Odvojivo plosnato sjedalo na napuhavanje promjera ca. 47 cm

Zbog svojeg plosnatog oblika i EVA traka kojima se pričvršćuje na tubuse, sjedalo promjera 60 cm nudi stabilan i ugodno opušten položaj sjedenja.

TAKACAT vodonepropusne torbe

Torba štiti od kiše, vlage i prskanja vode. Dostupna je u svijetloplavoj i sivoj boji. Dimenzije (otvorene) su približno 57 x 39 cm (duljina / širina); efektivni volumen, nakon zaključavanja približno je 20 L, promjer 28 cm.

Zaštitna pokrivka za gumenjak

Pokrivka štiti vaš TAKACAT od sunca, vrućine i nečistoća. Materijal: 420D oxfordska tkanina s posebnim PU premazom srebrne boje, za maksimalnu UV zaštitu i male težine, posebno razvijen za upotrebu kao pokrivka gumenjaka TAKACAT.

Novo (2022.) "Heavy-Duty" visokotlačna podnica

Za razliku od standardnih visokotlačnih podnica, nova visokotlačna podnica "Heavy-Duty" ima dvostruki PVC zaštitni sloj s gornje strane (2 x 1 mm) i cijelu površinu zaštitnog PVC premaza (1 mm) na donjoj strani. U vezi sa svestranom PVC zaštitnom oblogom (1 mm), visokotlačna HD podnica zaštićena je od udara i oštećenja sa svih strana, a njezina je struktura mnogo tvrđa i sklopiva, te je alternativa krutim podnicama od GRP-a.

RE-TUBING, komplet zamjenskih tubusa sa spojnom podnicom

Za razliku od klasičnih gumenjaka na napuhavanje i RIB-ova, oštećeni ili dotrajali pneumatski tubusi na TAKACAT LX modelima mogu se jednostavno izmjeniti novim zamjenskim tubusima s podnom spojnicom.

Obojite svoj TAKACAT i odaberite materijal

Po želji, pneumatski tubusi se mogu isporučiti i u jednoj od 22 dostupne boje i u nekoliko debljina platna (standardna debljina platna 0,9 mm, opcija uz nadoplatu 1,2 mm). Odvojiva podnica visokog tlaka isporučuje se samo u origininalnoj svijetlosivoj boji.

Paleta dostupnih boja tubusa

Opcijska ponuda "Oboji svoj CAT", debljine materijala od 0,9 mm mogu se bez nadoplate naručiti u jednoj od 22 boje po vašem izboru, prema priloženoj skali (izuzev dvije verzije u kamuflažnoj boji i dvije verzije u crnoj boji). Za opcionalnu verziju tubusa crne boje i debljine PVC materijala od 1,2 mm i 1,5 mm, pneumatski tubusi teži su približno za 60%.

Kamuflažni uzorak tubusa, svijetli

Verzija tubusa u kamuflažnoj boji, debljine materijala od 1 mm, uz nadoplatu. Također, svi modeli TAKACAT katamarana opcionalno su dostupni i s tubusima od Hypalon/CSM materijala.

Kamuflažni uzorak tubusa, tamni

Verzija tubusa u kamuflažnoj boji, debljine materijala od 1 mm, uz nadoplatu. Također, svi modeli TAKACAT katamarana opcionalno su dostupni i s tubusima od Hypalon/CSM materijala.

Adapter FinBox za postavljanje podvodnog električnog pogona

Zahvaljujući ravnoj, kontinuiranoj spojnoj podnici između dva pogonska tubusa, nudi se i mogućnost lijepljenja utornog kliznog adaptera FinBox, odozdo na spojni pod i tako korištenje elektromotora kao pomoćnog pogona. Na tržištu postoji niz proizvođača koji nude uvlačne elektromotore s FinBox adapterima. Upravljanje plovilom izvodi se veslom. Mogu se postići brzine do 10 km / h, ovisno o snazi priključenog podvodnog elektropogona.

Paketna ponuda: TAKACAT + TORQEEDO 1103C električni vanbrodski motor ekv. 3 KS

Visoko učinkoviti električni vanbrodski motor s integriranom Li-ion baterijom visokih performansi od 915 Wh, ekvivalentne snage benzinskog vanbrodskog motora od 3 KS. Izuzetno tih (33 db), čist i kompaktan.Tihi izravni pogon, trenutni odziv na ručicu za upravljanje (“gasa”), 10% više snage i poboljšana trajnost. Integrirano brodsko računalo s proračunom dometa plovidbe na temelju vlastitog GPS-a, korištene snage motora i udaljenosti plovidbe, te s zvučnim alarmom upozorenja za siguran povratak na mjesto isplovljavanja, čini ovaj visoko -sofisticirani motor najboljim izborom za sve ekološki osvještene nautičare željne prirodnog žubora vode u plovidbi (poput jedrilice), te idealnim pogonom na jezerima i rijekama. Motor 1103 CS pogonjen je odvojivom, potpuno vodootpornom (IP67), plutajućom baterijom, nominalanog napona od 29,6 V, kapaciteta 915 Wh / 31 Ah, što omogućuje najvećubrzinu plovidbe veću od 10 km/sat, te ovisno o brzini plovidbe najmanje 8,3 - 74 km ili od 50 min do 20 sati autonomiju plovidbe (bez dodatnog solarnog panela za dopunu baterije). Računalo na motoru Torqeedo Travel-a neprestano izračunava preostali domet povezujući podatke o potrošnji motora s razinom punjenja baterija i brzinom iznad tla s GPS-a. To omogućuje očitavanje preostalog dometa u stvarnom vremenu s zaslona motora ili aplikacije za pametni telefon TorqTrac. Specifikacija motora: izlazna snaga 520 W (ekvivalentne snage benzinskog vanbrodskog motora od 4 KS), bezstupanjska kontrola brzine naprijed / natrag na ručici gasa, magnetni prekidač za brzo isključivanje u slučaju nužde, kut zakretanja (steering) +/- 60°, s mogućnošću zaključavanja, ručno podešavanje 4 pozicije nagiba motora, s zaštitom od udara, potpuna vodootpornost (IP67) i dužina vratila 62,5 cm. Težina motora: bez baterije 11,3 kg, s baterijom 17,3 kg (težina odvojive integrirane baterije 6 kg). Sadržaj isporuke: TAKACAT 460LX + TORQEEDO TRAVEL 1103 CS + Li-Ion baterija 915 Wh / 29,6 V / 31 Ah, s integriranim GPS prijamnikom + punjač baterije 100-240 V / 90 W. Osiguran servis. Jamstvo: 2 godine.

Solarni punjač SUNFOLD 50 W za TORQEEDO TRAVEL 1103CS

Sklopivi solarni panel s kristalnim solarnim ćelijama visokih performansi snage 50 W. Veličina 60 x 38 cm (preklopljen), 120 x 38 (raširen).

Rezervna baterija za TORQEEDO TRAVEL 1103CS

Litijska baterija s integriranim GPS prijamnikom, 915 wH, 29,6 V i 31 Ah. USB adapter za spajanje s drugom elektronskom opremom.

Kabel punjača 12 V za punjenje baterije za TORQEEDO TRAVEL 1103CS

Omogućuje punjenje preko izvora napona 12 V. Dužina kabela: 2 m

Paketna ponuda: TAKACAT + RmotorEMIGO ONE, električni vanbrodski motor ekv. 3 KS

RemigoOne, prvi svjetski potpuno integrirani 1000W električni vanbrodski motor, dizajniran i sastavljen u Sloveniji. E-vanbrodski motor ili električno kormilo, dizajnirano za izazov uobičajenih bolnih točaka usporedivih električnih ili benzinski vanbrodskih motora: težina, korozija kabela, rukovanje, curenje ulja, pouzdanost i trajnost. Jednostavno, iskreno iskustvo plovidbe bez frustracija za svakoga - čak i za osobe bez nautičkog znanja. Vanbrodski motor: električni 1000W (ekvivalent 3 KS benzinskom). Tip motora: visoko učinkovit DC bez četkica, usporediv s vanbrodskim motorom od 3 KS. Potisak: 30 kg. Baterija: integrirana, 1085 Wh Li-Ion. Vrijeme punjenja: - standardni punjač 110-240 V, 5A = 6h (isporučuje se uz motor) - brzi punjač 110-240 V, 9 A = 3h (dodatna opcija) - DC-DC punjač 12-24 V, 2 A = 12 h (dodatna opcija za punjenje iz solarnih panela ili brodskog generatora). Dužina osovine: slobodno podesiva do 800 mm (15-20 inča, “S” - “L”). Jedna od početnih ideja prilikom izgradnje RemigoOne bila je izgradnja vanbrodskog motora jedne veličine koji će stati na sve vrste plovila, sa slobodnim podešavanjem duljine osovine. Pronađite preciznu poziciju za postizanje maksimalne performanse izvanbrodskog motora bilo gdje između 15 i 30 inča visine (ekvivalentna duljina osovine od S do XL). Tako ćete isti izvanbrodski motor moći koristiti na gumenjaku, ribarskom brodu ili maloj jedrilici jednostavnim otpuštanjem 3 vijka i podešavanjem visine! Ukupna težina: 14,5 kg. Način rada: -eko, brzina 2,0 čv (3,7 km/h), autonomija 30 Nm (55 km); -krstarenje, brzina 3,0 čv (5,5 km/h), autonomija plovidbe 14 Nm (25,6 km); -puna brzina, brzina 5,0 čv (9,2 km/h), autonomija plovidbe 4,9 Nm (9,1 km). Jamstvo: 2 godine.

Ruksak/torba za Remigo One

Dodatna torba za zaštitu i sigurno nošenje električnog vanbrodskog RemigoOnea od PVC platna. Torba i ruksak u jednom! Ima vanjski džep za pohranjivanje nosača i punjača, te unutarnji džep za pohranu sitnih dijelova poput RemigoOne ključa. Kako biste spriječili pomicanje vanbrodskog motora u torbi, pričvrstite RemigoOne pomoću dva remena. Na donjoj vanjskoj strani torbe pronaći ćete skrivene naramenice, tako da je lako možete pretvoriti u ruksak! Napomena: RemigoOne torba nije uključena u paket prilikom narudžbe RemigoOne električnog vanbrodskog motora.

Rezervni propeler za Remigo

Rezervni, plastični 12” propeler napravljen posebno za RemigoOne – dizajniran za maksimalnu učinkovitost. Za sigurnu izmjenu propelera slijedite jednostavne upute u priručniku za RemigoOne električni vanbrodski motor.

Rezervni magnetni ključ za Remigo

Dodatni magnetni ključ za električni vanbrodski motor RemigoOne, služi kao ključ za uključivanje/isključivanje i magnetski prekidač za zaustavljanje. Jednostavno pričvrstite sigurnosni kabel s prekidačem za zaustavljanje oko zapešća vaše ruke vozača, radi sigurnosti i upravljanja pomoću dva dugmeta na sučelju motora.Pričvrstite RemigoOne ključ na njegovo sučelje na motoru, pričekajte da indikatori počnu pokazivati stanje napunjenosti i krenite! Napomena: Dva magnetna RemigoOne ključa su već u paketu kada naručite RemigoOne električni vanbrodski motor.

Dodatni nosač motora Remigo

Dodatni montažni nosač za električni vanbrodski motor RemigoOne. Jedan mali, estetski električni vanbrodski motor od 1000 W koji odgovara svakom malom plovilu i visini ugradnje! Inovativni dvodijelni sustav montaže napravljen posebno za RemigoOne nudi siguran rad tijekom montaže i upotrebe. Krajnji cilj pri izradi nosača bio je odvajanje vanbrodskog motora od montažnog dijela i rezultat je prvi konzolni sustav za montažu vanbrodskog motora na svijetu! To znači da sada možete ostaviti nosač uvijek na svom brodu ili gumenjaku dok skidate vanbrodski motor radi punjenja ili iz sigurnosnih razloga (krađe)! Namijenjen je za montažu na sve vrste krmenih/stražnjih zrcala motora. Standardne funkcije montažnog nosača: nagib, ručno trim 4 položaja, zaključavanje i otključavanje unatrag pri upravljanju u plitkim vodama. Izrađen od najboljih materijala, nehrđajućeg čelika i aluminija za brodove s izvrsnom otpornošću na koroziju. Dodatno zaštićen od galvanske korozije. Napomena: montažni nosač je već u paketu prilikom narudžbe RemigoOne električnog vanbrodskog motora.

Dodatni DC punjač za Remigo

Punjač DC 2A, dodatna je opcija punjenja istosmjernom strujom (DC). Certificirani punjač napravljen posebno za punjenje RemigoOne na brodu na siguran način. Za punjenje možete koristiti bilo koji niskonaponski (12-24V) DC izvor – također solarne ploče ili ugrađeni generator. RemigoOne će se napuniti za 12 sati.

Dodatni super-brzi AC punjač za Remigo

Super brzi punjač 9A AC je opcija brzog punjenja, certificiran i napravljen posebno za brzo punjenje RemigoOne na siguran način. RemigoOne puni za samo 3 sata! Raspon ulaznog napona između 120 – 240V.

Dodatni standardni AC punjač za Remigo

Punjač 5A AC standardna je opcija punjenja za vaš električni vanbrodski motor RemigoOne. Certificirani punjač napravljen posebno za punjenje RemigoOne na brz i siguran način. Raspon ulaznog napona između 120 – 240V, vrijeme punjenja 6 sati. Napomena: ovaj punjač je već u paketu prilikom narudžbe RemigoOne električnog vanbrodskog motora.

Paketna ponuda: TAKACAT + HONDA BF 10 SH vanbrodski motor 10 KS

Visoko učinkoviti četverotaktni OHC, vodom hlađeni, dvocilindrični benzinski motor od 222 cm3, max. broja okretaja 5.000 - 6.000 o/min, snage 7,4 kW / 10 KS, kratke osovine, s ispuhom kroz propeler. Radi vrlo tiho, ima izuzetno nisku razinu vibracija, nisku buku, efikasno ubrzanje, visoku razinu okretnog momenta, ekonomičnu potrošnju goriva i izuzetnu pouzdanost, zahvaljujući PFMIG tehnologiji mikroprocesnog upravljanja radom motora. Ručno pokretanje i upravljanje. Lagano paljenje, zahvaljujući novim Honda dekompresijskim mehanizmom. Mjenjač F-N-R smješten je s prednje strane motora, radi lakšeg rukovanja. Motor je standardno opremljen utičnicom za struju (6 A), upozorenjem od pregrijavanja, upozorenjem o tlaku ulja, limitatorom broja okretaja, filterom goriva, prekidačem za gašenje (quickstop s narukvicom), te ručnim podešavanjem nagiba (trim) motora u 5 pozicija s protuudarnim (tilt) mehanizmom i sustavom sigurnosne blokade koji omogućuje pokretanje motora samo u neutralnom stupnju prijenosa. Dimenzije: dužina osovine 43,3 cm (kratka), širina motora 34,5 cm i visina motora 110,7 cm. Težina motora: 42 kg. Sadržaj isporuke: TAKACAT 460LX HDT + HONDA 10 SH + spremnik goriva. Osiguran servis. Jamstvo: 2 godine.

Paketna ponuda: TAKACAT + HONDA BF 15 SH vanbrodski motor 15 KS

Visoko učinkoviti četverotaktni OHC, vodom hlađeni, dvocilindrični benzinski motor od 350 cm3, max. broja okretaja 4.500 - 5.500 o/min, snage 11,2 kW / 15 KS, kratke osovine, s ispuhom kroz propeler. Radi vrlo tiho, ima izuzetno nisku razinu vibracija, nisku buku, efikasno ubrzanje, visoku razinu okretnog momenta, ekonomičnu potrošnju goriva i izuzetnu pouzdanost, zahvaljujući PFMIG tehnologiji mikroprocesnog upravljanja radom motora. A za veću snagu, BF15 nudi veću zapreminu od bilo kojeg drugog motora s 15 KS na svijetu. Ručno pokretanje i upravljanje. Lagano paljenje, zahvaljujući novim Honda dekompresijskim mehanizmom. Mjenjač F-N-R smješten je s prednje strane motora, radi lakšeg rukovanja. Motor je standardno opremljen utičnicom za struju (6 A), upozorenjem od pregrijavanja, upozorenjem o tlaku ulja, limitatorom broja okretaja, filterom goriva prekidačem za gašenje (quickstop s narukvicom), te ručnim podešavanjem nagiba (trim) motora u 5 pozicija s protuudarnim (tilt) mehanizmom i sustavom sigurnosne blokade koji omogućuje pokretanje motora samo u neutralnom stupnju prijenosa. Dimenzije: dužina osovine 43,3 cm (kratka), širina motora 35 cm i visina motora 111 cm. Težina motora: 46 kg. Sadržaj isporuke: TAKACAT 460LX HDT + HONDA 15 SH + spremnik goriva. Osiguran servis. Jamstvo: 2 godine.

Paketna ponuda: TAKACAT + HONDA BF 20 SH vanbrodski motor 2O KS

Visoko učinkoviti četverotaktni OHC, vodom hlađeni, dvocilindrični benzinski motor od 350 cm3, max. broja okretaja 5.000 - 6.000 o/min, snage 14,7 kW / 20 KS, kratke osovine, s ispuhom kroz propeler. Radi vrlo tiho, ima izuzetno nisku razinu vibracija, nisku buku, efikasno ubrzanje, visoku razinu okretnog momenta, ekonomičnu potrošnju goriva i izuzetnu pouzdanost, zahvaljujući PFMIG tehnologiji mikroprocesnog upravljanja radom motora. Ručno pokretanje i upravljanje. Lagano paljenje, zahvaljujući novim Honda dekompresijskim mehanizmom. Mjenjač F-N-R smješten je s prednje strane motora, radi lakšeg rukovanja. Motor je standardno opremljen utičnicom za struju (6 A), upozorenjem od pregrijavanja, upozorenjem o tlaku ulja, limitatorom broja okretaja, filterom goriva prekidačem za gašenje (quickstop s narukvicom), te ručnim podešavanjem nagiba (trim) motora u 5 pozicija s protuudarnim (tilt) mehanizmom i sustavom sigurnosne blokade koji omogućuje pokretanje motora samo u neutralnom stupnju prijenosa. Dimenzije: dužina osovine 43,3 cm (kratka), širina motora 35 cm i visina motora 111 cm. Težina motora: 46 kg. Sadržaj isporuke: TAKACAT 460LX HDT + HONDA 20 SH + spremnik goriva. Osiguran servis. Jamstvo: 2 godine.