260 LX

Inovativni Tender 260LX

260 LX

Lagan je u težini, maksimalno stabilan i opremljen mnogobrojnim značajkama za tržište tender gumenjaka. Takacat LX 260 je pravi katamaran tender za napuhavanje, koji se ističe među mnoštvom ostalih tendera svojom elegatnim izgledom i originalnim Takacat inovacijama. Dizajniran otvorenenog pramca nudi zadivljujuću svestranost korištenja, bilo da se radi o ulasku ili izlasku u/iz vode prilikom plivanja, ronjenja u sigurnosnim situacijama ili prelaska na/sa plaže ili na matični brod.

Tehničke specifikacije

Dužina preko svega 2,6 m
Širina 1,55 m
Unutarnje dimenzije (d x š): ca. 2,1 x 0,6 m
Promjer tubusa 0,48 m
Težina tubusa sa spojnom podnicom 16 kg
Dimenzije i težina visokotlačne podnice (d x š x v): 2,1 x 0,7 x 0,1 m, 6 kg
Težina odvojive cijevne krma Tube Transom® 3 kg
Ukupna težina 25 kg
Preporučena snaga vanbrodskog motora (kratka osovina) 2.5 - 6 KS
Maksimalna dozvoljena snaga vanbrodskog motora (kratka osovina) 8 KS
Najveća dozvoljena nosivost plovila 3 osobe ili 360 kg
CE kategorija (dizajn trupa plovila) "C" (oznaka je na HiN, registracijskoj pločici, sa svim relevantnim podacima za model plovila)
Dimenzije i težina pakiranja tubusa s spojnom podnicom složenih u obliku valjka, te krmenih ploča ručna torba (dužina x promjer): 0,95 x 0,35 m, težine 16 kg
Dimenzije i težina pakiranja tubusa s spojnom podnicom složenih u obliku pravokutnika, te krmenih ploča ručna torba (d x š x v): 0,6 x 0,6 x 0,3 m, težine 16 kg
Dimenzija i težina pakiranja za v. t. podnicu, sklopljenu krmu, plutajuće sjedalo, vesla, pumpu i pribor ručna torba (d x š x v): 0,9 x 0,35 x 0,25 m, težine 9 kg
Dimenzije i težina transportne kutije s tubusima i spojnom podnicom, te krmenim pločama (transportno pakiranje) (d x š x v): 0,9 x 0,4 x 0,32 m, 22 kg
Dimenzije i težina transportne kutije s v. t. podnicom, sklopljenom krmom, plutajućim sjedalom, veslima, pumpom, 2 ručne torbe i priborom (transportno pakiranje) (d x š x v): 1,0 x 0,4 x 0,25 m, 17,5 kg

Standardne značajke

Patentirana, otvorena, odvojiva cijevna krma Tube Transom® od nehrđajućeg čelika, sa središnjim pričvršćivanjem ploča zrcala motora; isporučuje se s integriranim držačima kotača
Aerodinamični konusni dizajn pramca za svladavanje vrhova valova na uzburkanim i nemirnim vodama
Odvojiva podnica visokog tlaka, jedinstveni dizajn dvostrukog poda
TAKACAT originalni “on/off” dizajn pramca za sigurnost i praktičnost
Otvorena krma i uzdignuta podnica omogućuju istjecanje vode, unesene ulaskom plivača / ronilaca i prskanjem valova, te drže podnicu suhom
Plitki gaz: ogromna prednost pri prelasku plitke vode, a također pruža mogućnost da se katamaranom više popnete na plaži, obali ili rampi, prije nasukavanja trupa
2 x vesla s bravicom za spajanje
2 x držači vesla s vijkom i Velcro trake za fiksiranje (trake na čičak)
Plutajuće sjedalo na napuhavanje
Vanjska i unutarnja sigurnosna užad uzduž tubusa
4 x vanjske ručke za podizanje/nošenje
3 x vučne kopče
Unutarnji i vanjski D-prstenovi
2 x sigurnosne zračne komore tubusa + 1 x visokotlačna podnica s izuzetno jakim PVC zaštitnim pokrovom debljine 1 mm, sve s ventilima dvostrukog djelovanja (napuhavanje / ispuhavanje)
2 x sigurnosni ventili za smanjenje tlaka u tubusima
Zaštita pramca + bočne zaštitne trake
Ojačana zaštita donjih površina tubusa
Dodatni ojačani i zaštitni sloj preko jednostrukog šava tubusa, paralelno na svakom tubusu
Dizajn pojedinačnog šavnog spoja sustavom kemijskog spajanja lijepljenjem, idealnan je za sklopive gumenjake na napuhavanje
Ručna pumpa s manometrom i sustavom dvostrukog djelovanja
2 x transportne torbe: jedna za tubuse, druga za visokotlačnu podnicu, cijevnu krmu i pribor
Dvogodišnje jamstvo na visokotlačnu podnicu i pribor (odnosi se na osobnu, nekomercijalnu uporabu)
Dvogodišnje jamstvo na pneumatske tubuse (odnosi se na osobnu, nekomercijalnu uporabu)
TAKACAT gumenjaci nisu namijenjeni korištenju za utrke
* Specifikacije se mogu promijeniti bez prethodne najave

Standardna oprema uz model

1 x sjedalo na napuhavanje
ručna pumpa s manometrom
kit za popravak (ključ ventila, PVC obloga, 1K PVC ljepilo za nuždu)
2 x sklopiva vesla
2 x torbe za nošenje

Dodatna oprema

TORQEEDO 1103C električni vanbrodski motor ekv. 3 KS

TAKACAT 260LX + TORQEEDO TRAVEL 1103 CS + Li-Ion baterija 915 Wh / 29,6 V / 31 Ah, s integriranim GPS prijamnikom + punjač baterije 100-240 V / 90 W. Opis motora u Cjeniku na donjem djelu ove stranice.

Adapter za postavljanje vanbrodskih motora Mercury i Tohatsu

Komplet koji se sastoji od HPL visokotlačno laminiranog umetka za odgovarajući razmak na krmenoj ploči, te vijka (V4A-70) odgovarajuće dužine za povećanje debljine standardne krmene ploče.

ZAMJENSKI TUBUSI

RE-TUBING, komplet zamjenskih tubusa sa spojnom podnicom. Za razliku od klasičnih gumenjaka na napuhavanje i RIB-ova, pneumatski tubusi na TAKACAT LX modelima mogu se jednostavno izmjeniti

Sustav kotača s brzim otpuštanjem

Opcijski sustav krmenih kotača s brzim otpuštanjem (QRW) dio je potpuno nove odvojive cijevne krme Tube Transom®, tvrtke TAKACAT. Uz pomoć QRW-a možete jednostavno i komforno odvesti svoj TAKACAT iz automobila ili kampa u vodu ili izvući iz nje, a da plovilo ne trebate nositi. QRW se jednostavno utaknu u otvore nosača cijevne krme ili se od njih odvoje. QRW, uključujući i nosače, dizajnirani su isključivo za vlastitu težinu plovila i njegovo premještanje na kopnu.

Držači štapova za ribolov i / ili jarbola za noćnu navigaciju

Držači ribolovnih štapova jednostavno se umetnu u otvore na otvorenoj krmi i zabrave. Držači (komplet 2 kom.) posebno su razvijeni za TAKACAT cijevnu otvorenu krmu.

Odvojivo plosnato sjedalo na napuhavanje promjera 40 i 60 cm

Zbog svojeg plosnatog oblika i EVA traka kojima se pričvršćuje na tubuse, sjedalo promjera 60 cm nudi stabilan i ugodno opušten položaj sjedenja.

TAKACAT vodonepropusne torbe

Torba štiti od kiše, vlage i prskanja vode. Dostupna je u svijetloplavoj i sivoj boji. Dimenzije (otvorene) su približno 57 x 39 cm (duljina / širina); efektivni volumen, nakon zaključavanja približno je 20 L, promjer 28 cm.

Zaštitna pokrivka za gumenjak

Pokrivka gumenjaka štiti vaš TAKACAT od sunca, vrućine i nečistoća. Materijal: 420D oxfordska tkanina s posebnim PU premazom srebrne boje, za maksimalnu UV zaštitu i male težine, posebno razvijen za upotrebu kao pokrivač gumenjaka TAKACAT.

RIB podnica

Čvrsta podnica za T260LX

Hydrofoil Permatrim ™

Učinkovita antikavitaciona ploča za postavljanje na nogu vanbrodskog motora, poboljšava performanse i rukovanje brodicama: otklanja probleme s ventilacijom propelera (uvlačenje zraka), poboljšava hidrodinamičke karakteristike motora, brže niveliranje plovila u fazu klizanja, preciznost upravljanja plovilom, optimizira potisak i smanjuje potrošnju goriva.

Obojite svoj TAKACAT i odaberite materijal

Po želji, pneumatski tubusi se mogu isporučiti i u jednoj od 22 dostupne boje i u nekoliko debljina platna (standardna debljina platna 0,9 mm, opcija uz nadoplatu 1,2 mm). Odvojiva podnica visokog tlaka isporučuje se samo u origininalnoj svijetlosivoj boji.

Paleta dostupnih boja tubusa

Opcijska ponuda "Oboji svoj CAT" - svi modeli od 260LX do 420LX, debljine materijala od 0,9 mm mogu se bez nadoplate naručiti u jednoj od 22 boje po vašem izboru, prema priloženoj skali (izuzev dvije verzije u kamuflažnoj boji i dvije verzije u crnoj boji). Za opcionalnu verziju tubusa crne boje i debljine PVC materijala od 1,2 mm i 1,5 mm, pneumatski tubusi teži su približno za 60%.

Kamuflažni uzorak tubusa, svijetli

Verzija tubusa u kamuflažnoj boji, debljine materijala od 1 mm, uz nadoplatu. Također, svi modeli TAKACAT katamarana opcionalno su dostupni i s tubusima od Hypalon/CSM materijala.

Kamuflažni uzorak tubusa, tamni

Verzija tubusa u kamuflažnoj boji, debljine materijala od 1 mm, uz nadoplatu. Također, svi modeli TAKACAT katamarana opcionalno su dostupni i s tubusima od Hypalon/CSM materijala.

Električna pumpa

Konzultirajte vašeg prodavača TAKACAT o modelu električne pumpe, koja svojim karakteristikama najbolje odgovara brzom pumpanju / ispumpavanju vašeg gumenjaka.

Solarni punjač SUNFOLD 50 W za TORQEEDO TRAVEL 1103CS

Sklopivi solarni panel s kristalnim solarnim ćelijama visokih performansi snage 50 W. Veličina 60 x 38 cm (preklopljen), 120 x 38 (raširen).

Rezervna baterija za TORQEEDO TRAVEL 1103CS

Litijska baterija s integriranim GPS prijamnikom, 915 wH, 29,6 V i 31 Ah. USB adapter za spajanje s drugom elektronskom opremom.

Kabel punjača 12 V za punjenje baterije za TORQEEDO TRAVEL 1103CS

Omogućuje punjenje preko izvora napona 12 V. Dužina kabela: 2 m