O TAKACAT katamaranima

Revolucionarna krma / zrcalo motora

Novi TAKACAT revolucionarni i inovativni dizajn otvorene cijevne krme, Tube-Transom dizajn® omogućava lagano i jednostavno potpuno odvajanje krme od napuhanih tubusa, radi lakšeg ispuhavanja gumenjaka. To omogućava da se ispuhani tubusi TAKACAT katamarana lakše zamotaju i zapakiraju na manju zapremninu (u ručnu torbu), te da su u zapakiranom obliku znatno manji i lakši za transport od tradicionalnih gumenjaka na napuhavanje. Ovo su velike prednosti kada je u pitanju rukovanje, transport i skladištenje. Idealno za prijevoz u kamp kućicama, kamperima i prtljažnicima osobnih vozila, te u manjim spremištima na matičnim brodovima. Odvojiva cijevna krma Tube-Transom dizajn®, nudi najbolju prenosivost + prednost moguće ugradnje brzo odvojivih, preklopnih kotača i držača štapova za ribolov.

Pored toga, potpuno otvorena krma onemogućava zadržavanja vode u čamcu, što predstavlja veliku prednost prilikom vuče na vodi ili uporabe u teškim ili vlažnim uvjetima.

TAKACAT katamarani su lagani i zahvaljujući dizajnu i korištenju inovativnih materijala, poput “drop-stitch” tkanina, koji omogućavaju da odvojiva visoko-tlačna podnica može zamijeniti starije, teže podnice od aluminija ili slojeva stakloplastike. Odvojiva krma Tube Transom® pruža značajnu prednost u težini, u usporedbi s klasičnim, fiksnim krmama, koje na gumenjacima sličnih dimenzija, povećavaju težinu za oko 7 kg i znatno povećavaju obujam zapakiranih gumenjaka. Pruža mogućnost zamatanja ili presavijanja tubusa za napuhavanje u različite veličine, tako da cijeli rasklopljeni gumenjak s priborom stane u dvije ručne torbe, veličina i težina koje odgovaraju vašim individualnim potrebama i skladišnom prostoru.

Materijal

Čvrsta, 0,9 mm, po narudžbi izrađena PVC tkanina, gustoće 1000 deniera, s testiranom anti-UV zaštitom 4-5, od mogućih 5 (ISO 4892-3: 2006)*.

Dodatna zaštita tubusa

Donji dio tubusa zaštićen je “heavy duty” gumenim trakama, dajući dodatnu sigurnost i zaštitu pri nasukavanju plovila na obalu. Dodatni zaštitni slojevi na svakom od paralelnih šavova uzduž tubusa pružaju dodatnu čvrstoću i bočnu zaštitu od udaraca.

Posebna protuklizna zaštita osigurava čvrstu nosivost pneumatske podnice i dobro uglavljivanje između tubusa.

“Heavy duty” uzdužna ojačanja s donje strane tubusa dodatna su zaštita tubusa, što zajedno s jedinstvenim dizajnom plovila omogućava navoženje plovila na obalu, gotovo bilo gdje. Bočne gumene zaštitne trake dodatno štite vanjske bokove tubusa od oštećenja. Plitki gaz TAKACAT-a omogućava manevriranje u plitkoj vodi i “visoko penjanje” na plažu / obalu, za razliku od plovila s “V” podnicom / kobilicom, koja se u pravilu nasukavaju već u plitkoj vodi “do koljena”.

Šavovi

TAKACAT plovila imaju do 50% manje spojnih šavova materijala od standardnih gumenjaka sličnih veličina.

Većina gumenjaka na napuhavanje zahtijeva da se krmeni dio / zrcalo motora, podnice, zračne platforme, držači i spojnice, ventili za nupuhavanje / ispuhavanje i elementi za učvršćivanje, trebaju ljepiti na tubuse.

Kad je riječ o šavovima / spojevima na TAKACAT plovilima, koristi se vlastiti, isprobani i testirani sustav ljepljenja, koji se koristi i za ljepljenje ostatka plovila. Ovo je idealno za preklapanje / rolanje dijelova plovila prilikom pakiranja za transport i/ili spremanje, gdje zavareni šavovi mogu vremenom postati lomljivi i skloni razdvajanju.

Izmjena tubusa (Re-tubing)

Za razliku od konvencionalnih plovila na napuhavanje, s pneumatskom ili čvrstom podnicom / kobilicom, na TAKACAT plovilima može se jednostavno i isplativo izmjeniti ostarjele ili oštećene tubuse. To je moguće zbog revolucionarne TAKACAT odvojive cijevne krme / zrcala motora, Tube Transom® i potpuno odvojive visokotlačne zračne podnice. Cijevi sklopive krme / zrcala motora nisu zaljepljene na trup plovila, tako da nema gnjavaže ili skupog postupka obnove, da se ostarjeli ili oštećeni tubusi obnove i ponovo ljepe na trup plovila. Jednostavno se može naručiti komplet novih tubusa izravno od TAKACAT-a, napuhati ih i sklopiti plovilo standardnim postupkom, poput novog gumenjaka.

Izvedba tubusa

Čvrsto, po narudžbi izrađeno PVC platno debljine 0,9 mm, gustoće 1000 deniera, s testiranom anti-UV zaštitom 4-5, od mogućih 5. Tlak u tubusima: 3 psi /0,2 bara. Međunarodni standard ISO 4892-3: 2006.

Zračna podnica

Izrađena je od ojačanog “drop stich”-a, kako bi se osigurala visoka vlačna čvrstoća i krutost. Tlak napuhavanja do 10 psi / 0,7 bara. Posebno izrađena zaštitna protuklizna površina, s dodatnim anti-UV aditivom vanjskog sloja, nanesena je na gornji sloj podnice postupkom visokotlačnog, toplinskog laminiranja, za najbolju trajnost i čvrstoću. Drugi sloj traka bočnih vodilica podnice, tvori stijenke debljine 1,8 mm i dodatnu nepropusnost zraka.

Krma Tube Transom®

Standardna izvedba je iz dvije profilirane cijevi od nehrđajućeg čelika (304), s uzdužnim trakama za montažu ploča zrcala, širine 32 mm i debljine 0,25 mm. “Heavy Duty” izvedba sadrži ojačane profilirane pravokutne cijevi, s držačima za sklopive kotače.

Ploče krme / zrcala motora

Dvije ploče, izrađene od vodootpornih ploča debljine 18 mm, s dodatnim “marine” zaštitnim premazom, uglavljene su između traka na profiliranim cijevima i međusobno spojene središnjim vijkom.

Vijak od nehrđajućeg čelika (304)

za spajanje ploča krme, debljine 10mm, s maticom i okom za zaključavanje motora.

HiN

registracijska pločica od nehrđajućeg čelika, sa svim relevantnim podatcima plovila.

*Specifikacije se mogu promijeniti bez prethodne najave. Sve navedene dimenzije i težina imaju toleranciju plus / minus 2% i 8%. Izrađeno prema međunarodnom standardu ISO/6185.

Jamstvo

2 godinajamstva na materijal / 2 godine jamstva na izradu.

Ukoliko smatrate da postoji opravdani zahtjev za jamstvom, jednostavno se obratite prodavaču od kojeg ste prvotno kupili svoj TAKACAT. Navedite svoje podatke, podatke s registracijske pločice HiN, zajedno s opisom i fotografijom neispravnosti. Nakon primitka ovih podataka, isti će se pregledati i razmotriti opravdanost zahtjeva, te donijeti rješenje o najboljem načinu otklanjanja neispravnosti ili zamjene neispravnog dijela, što će će vam omogućiti najmanje moguće gnjavaže. To može uključiti TAKACAT suradnju s lokalnom servisnom radionicom, kako bi se rješili mogući problemi. Budući da se izravno obraćate tvrtki koja dizajnira i proizvodi gumenjake TAKACAT, mi ćemo vam moći pomoći u povratku plovila na vodu, u najkraćem mogućem roku.

Politika jamstva (međunarodna), TAKACAT International

Čestitamo vam na kupnji vašeg novog TAKACAT katamarana na napuhavanje. Da biste osigurali brz i jednostavan postupak mogućeg otklanjanja nedostatka obuhvaćenim jamstvom, ispišite i ispunite registraciju jamstva (vidi u nastavku). TAKACAT jamči da svaki novi TAKACAT katamaran ne sadrži nedostatke u materijalu i izradi, uz uobičajenu uporabu i servis. Katamaran nije predviđen da se koristiti na utrkama.

Zahtjevi za otklanjanje mogućih grešaka / oštećenja na dijelovima, priboru ili izvedbi opravdani su u slijedećim slučajevima:

 • za uobičajeno korištenje (bez trkaćeg), i PVC i Hypalon jamče dvije (2) godine protiv oštećenja i propadanja koji utječu na uporabljivost, kao što su starenje, pucanje ili raslojavanje materijala
 • za šavove zračnih tubusa jamči se dvije (2) godine
 • za dijelove i opremu, uključujući podnicu pod visokim pritiskom, ručke za nošenje, “D” prstenove pramca, sjedalo i vesla jamči se da neće sadržavati nedostatke u materijalu i strukturi u razdoblju od dvije (2) godine, od datuma kupnje.

Ovlašteni predstavnik tvrtke TAKACAT omogućiti će popravak, ili prema svojem odabiru, zamijenu bilo kojeg dijela s utvrđenim nedostatkom, u odgovarajućim jamstvenim rokovima. U slučaju reklamacije, otkriveni nedostatak trebate prijaviti pismeno i navesti model plovila, identifikacijski broj trupa, naziv dobavljača i broj računa s datumom kupnje.

Ni pod kojim uvjetima Air Yacht Ltd ili ovlašteni predstavnik, distributer ili trgovac TAKACAT plovila, neće biti odgovorni za slučajne ili posljedične štete u vezi s uporabom TAKACAT katamarana. Zahtjevi s ograničenom odgovornošću, koji se na bilo koji način odnose na prodaju ili upotrebu (TAKACAT) dijelova i pribora, ne smiju ni u kojem slučaju prelaziti kupoprodajnu cijenu proizvoda, na koju se takav zahtjev odnosi.

Ovo jamstvo nije prenosivo i mora imati dokaz o kupnji u trenutku registracije.

Sljedeća postupanja korisnika jamstvo ne pokriva, ili mogu jamstvo poništiti:

 • korištenje veće snage vanbrodskog motora od najveće dopuštene za oređeni model gumenjaka (oznaka na krmenoj HIN pločici)
 • zloporaba ili zanemarivanje uputa, poput nepravilnog pristajanja, vuče, vožnje, pakiranja, transporta ili skladištenja
 • iznajmljivanje ili komercijalna upotreba
 • sudar, nepravilan prijevoz, proboji / bušenje, ogrebotine, krađe, vatre itd.
 • promjene i modifikacije izvornog proizvoda
 • oštećenja, poput korozije metalnih dijelova zbog nedostatka održavanja, ili preuranjenog trošenja zbog nepravilnog sklapanja ili rastavljanja gumenjaka
 • kupnja rabljenog plovila
 • posljedične štete.

TAKACAT kartica za registraciju jamstva

Zatražite obrazac od svojeg ovlaštenog prodavatelja TAKACAT gumenjaka)

Napomena: molimo ispunite i vratite obrazac svojem ovlaštenom prodavatelju TAKACAT gumenjaka, u roku od 30 dana od kupnje, kako bi jamstvo postalo aktivno. Na taj način kupcu omogućujemo da pročitaju i razumiju uvjete ograničenog jamstva.