Takayak-300

TAKAYAK-300

Takayak-300

Katamarani su mnogo stabilniji od jednokrilnih trupova, a to se odnosi i na kajake. Budući da TAKACAT razvija isključivo gumenjake na napuhavanje u dizajnu katamarana, bilo je logično da novi kajak Takayak-300 bude također katamaran.

Veliki unutarnji prostor za utovar

Broj 300 opisuje ukupnu duljinu takayaka. No, mnogo je zanimljivija korisna duljina unutarnjeg visokotlačne podnice od 275 cm, s kontinuiranom širinom od 42 cm (između tubusa). Takayak nudi mnogo prostora za utovar za jednu osobu s prtljagom, roditelje s djecom ili s jednim ili više pasa.

Pogonski tubusi promjera 29 cm

S promjerom od 29 cm, dva pogonska tubusa proporcionalno su dizajnirana za maksimalno opterećenje do 160 kg i snažno ukrućena velikom uzdužnom visokotlačnom podnicom. Donja spojna podnica koja povezuje tubuse ispod visokotlačne podnice, opremljena uzdužnim zaštitnim trakama za nasukavanje, te štiti unutarnju visokotlačnu podnicu od oštećenja u slučaju dodira s čvrstim tlom i tijekom nasukavanja.

Visokotlačna podnica “Drop-Stitch” pod visokim radnim tlakom od 10PSI

Zahvaljujući tehnologiji “Drop-Stitch” spojnih šavova, visokotlačna podnica debljine 8 cm može se napuhati na radni tlak do 10 PSI = 0,689 bara. Time se stvara stabilna platforma i potpuno štiti prostor za sjedenje i utovar od površine vode.

Tri zračne komore + sigurnosni ventili za smanjenje tlaka

Oba tubusa na krmi su opremljena Halkey Roberts ventilima za napuhavanje, a na pramcu sigurnosnim ventilima za pretlak. Isključeno je slučajno prenapuhavanje pogonskih tubusa, kao i štetno povećanje tlaka uzrokovano jakim sunčevim toplinskim zračenjem. Takayak-300 ima ukupno 3 neovisne zračne komore velikog volumena.

One-Seam-Design+ 5-slojno PVC platno

Jednošavni “One-Seam-Design” znači da je svaki pogonski tubus izrađen iz  samo jednog cijelovitog komada PVC platna. Pogonski tubusi imaju samo jedan uzdužni šav s vanjske strane, koji je dodatno prekriven otpornom zaštitnom trakom debljine 1 mm i tako dvostruko učvršćen. Radi zaštite i sigurnosti kod udara, zaštitnom trakom dvostruko su učvršćeni i takozvani odbojnici (završni dijelovi tubusa) na pramcu i krmi. Dizajn s jednim šavom smanjuje broj šavova i točaka sjecišta šavova za preko 50% u usporedbi s proizvodnjom “na pola ljuske” i time značajno smanjuje mogućnost propuštanja zraka u područjima šavova. Peteroslojno PVC platno ojačano tkaninom, debljine 0,9 mm i 1000 dtex odgovara standardu kvalitete gumenjaka. Po želji, Takayak-300 može se također naručiti u 1 mm Hypalonu / CSM-u.

Otvoreni pramac i otvorena krma

Samostalno pražnjenje nadošle vode uslijed prelijevanja vala ili obilne kiše, tj. istjecanje vode iz Takayak-300 omogućeno je dizajnom otvorenog pramca i otvorene krme; takva se drenažna sposobnost ne može se postići odvodnim ventilom. Otvoreni pramac i otvorena krma imaju još jednu važnu značajku i prednost, a to je mogućnost lakog ulaska u plovilo s kopna ili iz vode.

Električni pogon s adapterom FinBox

Zahvaljujući ravnoj, kontinuiranoj spojnoj podnici između dva pogonska tubusa, Takayak-300 nudi mogućnost postavljanja držača/adaptera FinBox (poput držača peraje na SUP-ovima)  na donju stranu spojne podnice i time korištenje podvodnog elektromotora kao pomoćnog pogona. Upravljanje plovilom izvodi se veslom. Mogu se postići brzine do 10 km / h.

Mobilnost u jednoj torbi

Takayak-300 može se spremiti u transportnu torbu zajedno s visokotlačnom podnicom, dva vesla, sjedalicom za kajak i ručnom zračnom pumpom. Transportna torba ima dimenzije 120 x 40 x 30 cm (dužina / širina / visina). Pogonske cijevi i visokotlačna podnica zajedno teže 14 kg, a kompletna torba za prenošenje, sa svim dodacima teži približno 18 kg.

Tehničke specifikacije

Ukupna duljina: 300 cm
Ukupna širina: 100 cm
Ukupna visina (tubusi): 29 cm
Ukupna težina (bez sjedala i bez vesla): 14 kg
Ukupna težina transportne torbe s kajakom i priborom: približno 18 kg (ovisno o modelu ručne pumpe)
Transportna torba za kajak i pribor, dimenzija (dužina / širina / visina): 120 x 40 x 30 cm

Standardne značajke

Takayak-300 dizajniran je za mirne vode, kategorija D
Proizvodnja prema EN ISO 6185-2, kategorija III
Dizajn katamarana + 10PSI visokotlačna podnica = visoka statička stabilnost i stabilnost nagiba
Ponašanje drenaže: samopražnjenje - otvoreni pramac i otvorena krma
Zračne komore: 2 + 1 (tubusi katamarana + visokotlačna podnica)
Ukupna duljina: 300 cm
Ukupna širina: 100 cm
Promjer tubusa: 29 cm sa 3 sigurnosne ručke za nošenje sa svake strane
Najveći dozvoljeni tlak u tubusima: 250mbar (3,6 PSI)
Sigurnosni ventili za nadtlak: 1 ventil po tubusu
Napumpavanje / ispumpavanje ventila: jedan ventil Halkey Roberts po tubusu i jedan za visokotlačnu podnicu
Debljina visokotlačne podnice: 8 cm
Najveći dozvoljeni tlak u visokotlačnoj podnici: 689mbar (10PSI)
Unutrašnja duljina: 275 cm
Unutrašnja širina: 43 cm, uzduž cijelokupne duljine plovila
Najveće dozvoljeno opterećenje (nosivost): 160 kg
Visina pramca od vodene linije: 21 cm (neopterećeno)
Stražnja visina od vodene linije: 18 cm (neopterećeno)
Težina visokotlačne podnice: približno 3,5 kg
Težina tubusa: približno 10,5 kg (zajedno sa spojnom podnicom između pogonskih tubusa)
* Specifikacije se mogu promijeniti bez prethodne najave

Standardna oprema uz model

Pogonski tubusi sa spojnom podnicom
Visokotlačna podnica
Sjedalo: 1
Vesla: 1 x dvostruka vesla
Komplet za popravak: 1 kutija za popravak, uključujući PVC platno, ključ ventila i PVC ljepilo
Ručna pumpa s manometrom
Transportna torba za kajak i pribor, dimenzija (dužina / širina / visina): 120 x 40 x 30 cm

Dodatna oprema

FinBox

Držač/adapter FinBox (poput držača peraje na SUP-ovima) koji se postavlja s donje strane spojne podnice radi korištenja podvodnog elektromotora kao pomoćnog pogona.